Jääkaru SP -3666 - ajalugu

Jääkaru SP -3666 - ajalugu


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Jääkaru

(SP-3666: dp. 8 835; 1,353'3 "; s. 49 ', dr. 23'1", s. 12 k.
cpl. 86)

Polar Beari (SP-3666) ehitas 1918. aastal Baltimore Dry Dock and Shipbuilding Co., Baltimore, Md., USSB rekvireeris selle kasutamiseks NOTS-is külmutatud kaubalaevana 28. septembril 1918; ja telliti Baltimore'is 3. detsembril 1918, leitnant komdr. Juhib Richard Russell Lukens, USNRF.

Määratud NOTS -i, purjetas jääkaru 19. detsembril 1918 täieliku kõrvaga üldisi armeevarusid Ameerika ekspeditsioonivägedele Prantsusmaal. Ta laadis oma kauba La Palliee's, Verdunis, Bordeaux's ja Paulliaes enne USA -sse naasmist 3. veebruaril 1919.

Jääkaru kõrvaldati New Yorgis 10. märtsil 1919 ja tagastati USSB -le.


Kohanemine

Jääkaru elutsükkel on tihedalt seotud merejääga. Jääkarud loodavad jääle rännates, hülgeid jahtides, paljunedes ja mõnel juhul ka den. Teadlased usuvad, et jääkarud ei jää tõenäoliselt ellu, kui jäävabad perioodid ületavad nende paastumisvõime (220 päeva), eriti piirkondades, kus puudub alternatiivne mereimetajate saak.

Jääkarud on tugevad ujujad ja sukeldujad - omadus, mis võimaldab neil ujuda ühelt jäälaualt teisele. Kuid ujumisel on piir. Pikad ujumised on eriti ohtlikud noortele poegadele.


Jääkaru SP -3666 - ajalugu

Üks väike fossiil, üks hiiglaslik samm jääkarude evolutsiooniks
Aprill 2010

Kliimamuutuste probleemide häguse ja metsiku plakatite lapsena saavad jääkarud palju ajakirjandust, olgu siis tegemist nii lihtsa asjaga nagu poja sünd loomaaias või poliitiline kui jääkarude osadega kauplemise keeld. Eelmisel kuul aga nägi jääkaru lugu teistsugusest ja lugu karude evolutsioonilisest minevikust, millel on mõju nende evolutsioonilisele tulevikule. Jääkarud, nagu selgub, võisid areneda üllatavalt kiiresti, reageerides varasematele kliimamuutustele. Siin uurime erinevaid tõendeid, mis viisid teadlased selle järelduseni.

Kus on evolutsioon?
2004. aastal avastasid teadlased Norra rannikukaljudelt säilinud jääkaru fossiilid. See oli lõualuu vasak alumine osa, mis sisaldas endiselt hammast. Ja kuigi see ei pruugi tunduda palju teavet, võib üksikul fossiilil jääkarude evolutsiooni kohta palju öelda.

Jääkaru lõualuu fossiil, mis paljastas nii palju jääkarude ajaloost.

Lõualuu kuju põhjal olid teadlased kindlad, et see kuulub täiskasvanud isasele jääkarule. Kivimikihid, millesse see oli põimitud, koos teiste dateerimismeetoditega viitavad sellele, et see on 110 000–130 000 aastat vana ja#151 vanem kui ükski teine ​​teadaolev jääkaru fossiil. Ainuüksi see kuupäev on huvitav, sest varasemad hinnangud jääkarude päritolu kohta on jäänud vahemikku 70 000 kuni enam kui miljon aastat tagasi. Kuid uue fossiili vanuse põhjal võime järeldada, et jääkarude suguvõsa peab olema üle 110 000 aasta vana. Anatoomia ja kivid, milles lõualuu oli säilinud, andsid kasulikku teavet, kuid fossiilil oli veelgi võimsam tõendusmaterjal: DNA.

DNA laguneb aja jooksul, kuid uued tehnikad võimaldavad teadlastel need killustatud DNA-osad mõnest hästi säilinud fossiilist välja tõmmata, tükid kopeerida ja kokku panna, et saada esialgse geneetilise järjestuse väga hea hinnang. Rahvusvaheline teadlaste rühm kasutas neid meetodeid jääkaru lõualuu DNA -l ja teatas oma tulemustest eelmisel kuul. Nad olid rekonstrueerinud karu mitokondriaalse DNA järjestuse ja lühikese DNA ahela, mis on paigutatud raku "jõujaama" organellidesse, mitokondritesse. Iidse mitokondriaalse DNA -ga oli teadlastel lihtsam töötada kui karu peamise genoomiga (tuumas), sest iga rakk sisaldab palju koopiaid oma mitokondriaalsest DNA -st ja ainult ühte koopiat selle tuumagenoomist.

Teadlased võrdlesid fossiilide DNA järjestust kaasaegsete karude eri liikide ja väljasurnud koopakarude omadega. Nad kasutasid neid järjestusi loomade sugupuu rekonstrueerimiseks. Nagu oodatud, moodustas tänapäevane ja iidne jääkaru DNA tiheda rühma, klaadi ja#151 ning see klade oli kõige tihedamalt seotud Kagu -Alaska pruunkarudega.

Olles juba uurinud fossiilide anatoomiat, stratigraafiat ja mitokondriaalset DNA -d (samuti selle DNA molekulaarset kella), uuris teadlaste meeskond veel üht fossiiliga avastatud tõendusmaterjali: aatomeid, mis moodustavad hamba lõualuusse. Organismide toitumine mõjutab tugevalt tema kehasse ladestunud aatomeid ja eriti erineva neutronite arvuga aatomite suhteid. Uurides karu hamba süsinikku ja lämmastikku, avastasid teadlased suhtarvud, mis olid täpselt sellised, mida me ootaksime karult, kes saab toitu mereandidest! Vaid umbes 20 000 aastat pärast seda, kui nad lahkusid metsas elavatest pruunkarudest, olid jääkarud juba välja arendanud oma iseloomuliku mereelustiili. Suure imetaja jaoks on see pöörase kiirusega evolutsioon!

See jääkarude kiire arengutempo võis olla seotud tol ajal toimuvate kliimamuutustega. Jääkaru ja pruunkaru sugupuu lagunes jääajal. See võis pakkuda ökoloogilist keskkonda mereandide söömise ja merejäät armastava jääkaru eluviisi arenguks. Äsja moodustatud jääkarude suguvõsa elas üle ühe sooja jääaegse perioodi, enne kui ta langes tagasi teise jääajastusse.

Loomulikult soojeneb planeet taas — seekord inimtegevuse tõttu. Kas jääkarud jäävad ellu? Vastus pole selge, kuid uus uurimus heidab sellele küsimusele veidi valgust. Nüüd teame, et jääkarud on minevikus üllatavalt kiiresti arenenud. Kuid täna kuumeneb Maa palju kiiremini kui kunagi varem ja selle muutuse enneolematu tempo raskendab aeglaselt paljunevate organismide, näiteks jääkarude arengut. Üks on kindel: teadmine, kuidas jääkarud on oma evolutsioonilises minevikus kliimamuutustele reageerinud, aitab meil välja mõelda, kuidas aidata neil tulevikus ellu jääda.

    Lindqvist, C., Schuster, S. C., Sun, Y., Talbot, S. L., Qi, J., Ratan, A.,. . . Wiig ja#216. (2010). Pleistotseeni lõualuu täielik mitokondriaalne genoom paljastab jääkaru päritolu. USA Rahvusliku Teaduste Akadeemia toimetised. 107 (11): 5053-5057.

alates Teaduslik ameeriklane

Evolutsiooni ressursside mõistmine:

Arutelu- ja laiendusküsimused

    Loetlege vähemalt neli erinevat tõendusmaterjali, mille kohta teadlased suutsid jääkaru fossiilidelt koguda. Kirjeldage lühidalt igaühe kohta, mida see tõendusmaterjal fossiilse või jääkaru evolutsiooni kohta soovitas.

. Kas selle artikli järeldus — jääkarude ja kliimamuutuste kohta on vastuolus ülaltoodud artikli järeldusega? Miks või miks mitte?

. Uurijad kasutasid ülaltoodud artiklis näidatud puu konstrueerimiseks parsimoonia põhimõtet koos mitokondriaalsete DNA järjestustega. Mis paneks uurijad parsimonia põhimõttel eelistama seda puud teistele võimalikele puudele? Veenduge, et teie vastus viitab DNA järjestustele.

    Milline jääkarude järjestus erineb jääkarude võrdlusjärjestusest kõige rohkem? Millist evolutsioonilist selgitust võiksite anda, miks see jada on kõige erinevam?

Seotud õppetunnid ja õppevahendid

    : Selles veebipõhises 6.-12. Klassi moodulis tutvustatakse õpilastele kladistikat, mis korraldab elusolendeid ühiste esivanemate ja evolutsiooniliste suhete järgi.

: See interaktiivne ja kaasahaarav veebitegevus klassidele 9–12 võrdleb primaatide mitokondriaalsete genoomide mutatsioonide arvu, et teha kindlaks esivanemad ja seos.

    Eilperin, J. (2010, 19. märts). Ülemaailmsel konverentsil lükatakse tagasi hariliku tuuni ja jääkaruga kauplemise keelud. Washington Post.
    Välja otsitud 2. aprillil 2010 alates Washington Post.

oi karuklade kohandatud Lindqvist, C., Schuster, S. C., Sun, Y., Talbot, S. L., Qi, J., Ratan, A.,. . . Wiig ja#216. (2010). Pleistotseeni lõualuu täielik mitokondriaalne genoom paljastab jääkaru päritolu. USA Rahvusliku Teaduste Akadeemia toimetised. 107 (11): 5053-5057.

Lisateavet Maa muutuva temperatuuri kohta leiate saidilt Understanding Global Change.


Jääkaru söömise ohud

/> Jääkaruliha asjatundjad peaksid meeles pidama võimalike negatiivsete kõrvalmõjude, eriti A-hüpervitaminoosi, mis on liigne vitamiin, mida saab maksast süüa, võimalikkust. (Josh Haner / The New York Times)

Potentsiaalsed jääkaruliha asjatundjad peaksid meeles pidama negatiivsete kõrvalmõjude, eriti A-hüpervitaminoosi, mis on liigne vitamiin, mida saab maksast süüa, võimalikkust. (Josh Haner / The New York Times)

Kogu 8000 ühise ajaloo jooksul on inimesed jääkarusse imestuse, hirmu ja lummusega suhtunud. See on olnud vaimne teejuht ja vaimne vaenlane, kaubanduse hea ja moraalne metafoor, ökoloogilise kriisi sümbol ja toiduallikas. Karu liha ise on rikas assotsiatsioonide poolest, mis räägivad meie kahe liigi vahelistest seostest.

Parafraseerides prantsuse totemianalüütikut Claude Lévi-Straussi, võiks väita, et põhjamaa põliselanikke võetakse jääkarudega kaasa mitte ainult sellepärast, et nad on vaimselt tugevad-„hea mõelda”-, vaid ka seetõttu, et nad on füüsiliselt tugevad-„hea sööma."

Kogu Arktika ajaloo jooksul on karu olnud toiduna, kuigi enamikus põlisrahvaste ühiskondades moodustasid suurema osa toidust vaalad, morss, hülged, karibu või põhjapõder. Tundmatud toidud või koostisosad, nagu karuliha, löövad lääne maitset sürrealistlikuks või eksootiliseks ning ohustatud liikide puhul võidakse seda pidada ka poliitiliselt ebakorrektseks, kuid alates sünnist kujundab meid ümbritsev kultuur meie toidueelistusi ja seda, mida me peame normaalne või vastuvõetav.

Toit võib olla kuuluvuse marker, aidates kaasa grupi minapildile ja sidususele. Otse ümbruskonnast võetud toit on koha sümboolne, moodustades seose rahva ajalooga. Sellepärast on isegi riikides, kus jääkarude küttimine on keelatud, näiteks Ameerika Ühendriikides, jääkarude küttimise traditsiooniga põliselanike rühmadel lubatud neid ja teisi mereimetajate kaitse seadusega hõlmatud loomi küttida.

/> Inupiaqi jahimees ja jääkaru, umbes 1924. (See foto näitab tegelikult traditsioonilise jahi taaskäivitamist tummfilmile nagu Robert J. Flaherty “Põhja nanook”, kuid filmiti Alaska Nome linnas.) Kongressi raamatukogu.

Koos karu inimliku välimusega näib, et karuliha rikkus ja haruldus tänapäevases toitumises näib olevat põhjustanud mitte-põliselanike selle tagasilükkamise. Kuid meie kulinaarsed eelistused on muutunud. 19. sajandi Põhja-Ameerikas oli karuliha (kuigi mitte jääkarude oma) tavaline hind. Asunikud kasutasid karurasva ka muude toiduainete praadimiseks, eelistades seda võid.

Erinevalt keskaegsest kuningriigist, kes pidas jääkarusid loomakasvatusruumides - või hiljem loomaaedades -, mis hellitas haruldasi kogumisobjekte, uurijaid ja vaalapüüdjaid, kes olid alati näljahäda lähedal, käsitles valgeid karusid ellujäämisannustena.

Kuude jooksul oli "karu-veiseliha" nende meeste menüüs sageli ainus käik. Liha on aga palju rasvasem kui veiseliha. Norra maadeavastaja Fridtjof Nanseni kapten Otto Sverdrup nimetas seda "kuninglikuks roaks" ja maadeavastaja ise hindas jääkarupoja rinda maitsvaks. Muidugi on nälg alati olnud parim kaste ja võinud kulinaarseid arvamusi kõigutada.

"Taevas saatis meile abi täieliku häda ajal," meenutas üks hätta sattunud jääkaru, "ja meie tänu selle imelise kingituse eest paistis meie ülevoolavast õnnest."

Kuna dr. Elisha Kent Kane oli ühest arvukast otsingust, mille britid pärast Sir John Franklini kadumist Arktikas kadusid, oli ots otsa saanud, sõi dr Elisha Kent Kane toores külmutatud liha jääkaru peast, mille ta oli isendina salvestanud ja nimetas seda jumal. Ta kirjeldas lahjade karude liha kui "kõige maitsvamat toitu" ja "pigem magusat ja õrna", kuid hoiatas hästi toidetud karude eest, kes muutusid peaaegu mittesöödavaks "rasvase õli immutamisega kogu rakukoes".

Tulevased asjatundjad peaksid meeles pidama negatiivsete kõrvalmõjude võimalust.

"Ma ei tahtnud proovida, kuidas see maitses," kirjutas inglise maadeavastaja ja teadlane William Scoresby, "sest ma kartsin, et mu juuksed muutuvad halliks enne oma aega, sest meremehed on arvamusel, et kui nad sellest söövad, siis muudab nende juuksed halliks. "

Tõsisem on hüpervitaminoos A, vitamiinide ülejääk, mida võib saada jääkarude, hüljeste ja morskade maksa söömisest. Kesknärvisüsteemi mõjutades võib see põhjustada juuste väljalangemist, naha tugevat koorumist, sünnidefekte, maksaprobleeme, oksendamist, nägemise hägustumist ja isegi surma. Üks ohvitser vandus, et ei söö enam kunagi karumaksa, ükskõik kui palju see teda ka ei ahvatleks, pärast seda, kui meeskonnal ilmnesid süsinikmonooksiidi mürgistusega sarnased sümptomid. Põlisrahvad on sellest ohust ammu teadlikud, nagu ka maadeavastajad, kuigi mõned ei tundnud end pärast maksa söömist halvemini.

/> Hoiatus jääkaru maksa söömise eest, USA mereväe ellujäämisjuhendist “Naval Arctic Operations Handbook”, 1949. Elundis on A -vitamiini kontsentratsioone, mis võivad olla inimestele mürgised. (Viisakalt Woods Hole'i ​​okeanograafiaasutus.)

Uuringud on näidanud, et terve täiskasvanud inimene talub 10 000 ühikut A -vitamiini. Häda tuleb 25 000 kuni 33 000 ühikut. Üks kilo jääkaru maksa-rusikasuurune tükk ja vaevalt söögikord-võib sisaldada 9 miljonit ühikut A-vitamiini. Mõne uurija teatatud aeg-ajalt ilmnenud maksatoksilisuse puudumine on seletatav vanuse, talveune ja toitumisharjumuste erinevustega. karu.

Sama halb on trihhinoos, parasiithaigus, mis nakatatakse sigade või metsloomade, sealhulgas karu, toore või alaküpsetatud liha söömisega. Sümptomiteks võivad olla palavik, lihasvalu ja väsimus, samuti südamelihase, kopsude või aju põletik, mis on toonud kaasa mõned surmajuhtumid.

Põlisrahvad vältisid jääkaru maksa selle A -vitamiini kontsentratsiooni tõttu ning söödasid seda sarnaselt maadeavastajatele ja vaalapüüdjatele ainult oma koertele. Kaasaegsed inuitid ja inupiatid hindavad erinevate karude või karu osade maitsenüansse. Mõned eelistavad avamaal püütud karude asemel den jääkarusid, sest need maitsevad paremini. Cree peab esi- ja tagakäppasid (tukiq) parimaks söögiks.

Paljude inupiatite jaoks jääb jääkaruliha lemmiktoiduks ja prestiižseks kingituseks. Tänapäeval, kui jääkaru on tapetud, helistatakse küla raadiokanalil ja palutakse inimestel seda hankida. Jahimees hoiab tavaliselt naha, karika ja kauba. Ülejäänud karu on endiselt laialt levinud, rühmituse identiteedi ja solidaarsuse märk, omamoodi arktiline osadus. Erinevalt vaalapüüdjatest ja maadeavastajatest, kes pidasid seda põhiliseks või viimaseks abinõuks, on põlisrahvad alati pidanud jääkaru söömist kogukonna kinnituseks sama palju kui füüsilist toitu.

Nagu laialt levinud idee, et loomade osad, nagu veri, süda või munandid, annavad jõudu neile, kes neid neelavad, on inimese iha uudsuse järele ja soov tundmatust selle maitsmisega mõista algusest peale kujundanud. Pole üllatav, et maailmas, kus potentsiaalselt surmavad puhverkalad ja kohvi võimendatakse tsibet -soolestikus, on jääkaru liha leidnud koha peenes söögikohas.

Norra restoranipidaja André Grytbakk, Svalbardi Longyearbyenis asuva kallihinnalise Huseti juhataja, serveerib aeg -ajalt jääkarupihve koos kartuliga või praadiviilu punase veini kastmes. Samuti pakub ta karuliha suupisteid pohla hapukurgiga. Kuna tegemist on "jämeda lihaga", soovitab peakokk Huseti 1200-pudelilisest koopast rasket veini, näiteks täidlast Bordeaux'i.

Radisson Longyearbyenis, mis nimetab end maailma kõige põhjapoolsemaks hotelliks, väljastab isegi tunnistusi õhtusööjatele, kes on (sic) jääkaru täielikult omal vastutusel söönud. Need sertifikaadid on ka hotelli vastutusvabadused. Ühe külalise sõnul keedetakse seal karuliha kuus tundi ja praetakse veel kaks, parasiitide hävitamiseks.

Arktika gurmeeköök jääb erandiks, kuid põhjas on puhkus oluline. Alaska väikesel Diomede saarel, tormisel Beringi väina paljandil rahvusvahelise kuupäevajoone lähedal, on kalkuneid raske leida. Sellest hoolimata tähistavad saarlased tänupüha, pakkudes külakoolis ühist kohalikku piletihinda. Nagu paljud Alaskal, sõltuvad ka need inupiaadid endiselt suuresti mere heldusest - sinisest krabist ja vibukalast, hülgest, morsast ja jääkarust, keda nad saavad seaduslikult küttida. Nõuetekohaselt lõigatuna annab jääkaru kuni 500 naela liha, piisavalt toitu kümnetele külalistele.

Raske on ette näha, kuidas toidueelistused muutuvad. Mõnel tuleval päeval, nagu arvas 1950ndate Montreal Gazette'i kolumn, võisid Lõuna -Kanada kokad hinnata jääkarude lõike praadide või bearburgerite jaoks.

Sellisel juhul või kui leiate end kunagi Grytbakki Husetist, ärge kõhelge. Head isu! Nigiñaqsiruq! Sobrama!

Michael Engelhard on esseekogu "American Wild: Explorations from the Grand Canyon to the Arctic Ocean" ja "Ice Bear: The Cultural History of a Arctic Icon" autor, millest see artikkel on välja võetud. Ta elab Fairbanksis, Alaskal ja töötab kõrbete giidina Arktikas.


Kust jääkarud tulid?

Jääkarudel on hägune päritolu ja ebakindel tulevik. Kas nad lõpuks sulanduvad pruunkarudega?

Jääkarud on nii massiivsed, populaarsed ja ikoonilised loomad, et arvate, et oleksime juba ammu aru saanud, kust nad tulid.

Jääkarude päritolu kindlakstegemine on aga osutunud keeruliseks.

Oleme püüdnud paljastada, millal neist sai koheselt äratuntav valge karu, keda me tänapäeval teame, ja teame siiani suhteliselt vähe sellest, mis juhtub siis, kui jääkarud ja nende tumedamat värvi nõod kokku saavad, ja võib-olla isegi paarituvad.

On juba ammu teada, et jääkarud on tõepoolest karud, kes kuuluvad Ursididesse, imetajate perekonda, kuhu kuuluvad pruunid ja mustad karud, aga ka teistele, nagu laisk- ja prillikarud.

See võib tunduda ilmne. Kuid kuni viimase ajani oli jääkaru lähimate nõbude panda päritolu ja suhete ümber kaua segadus, teadlased arutasid, kas see liik on üldse tõeline karu, kuni geneetilised uuringud seda kinnitasid.

Jääkarude päritolu on olnud osaliselt raske kindlaks teha, sest säilinud iidseid jääkarude jäänuseid on avastatud vähe.

Nii on teadlased hakanud uurima karude geneetikat, et teha kindlaks, millal nad üksteisest lahknesid.

Üks 2013. aastal avaldatud uuring näitab, et pandad jagunesid karudest 8–38 miljonit aastat tagasi.

Seejärel jagunesid mustad ja pruunid karud ainulaadseteks liinideks 1,5–6,5 miljonit aastat tagasi.

Ja jääkarud erinesid pruunkarudest 130 000–650 000 aastat tagasi, üldise üksmeelega, et nad ilmusid esmakordselt pleistotseenis ja need peavad olema vähemalt 115 000 aastat, mis on vanima teadaoleva jääkaru fossiili kuupäev.

Nüüd väljasurnud pruunkarudel, kes kunagi elasid näiteks Iirimaal, olid jääkarude esivanemad, võib-olla seetõttu, et varasemad muutused polaarjää levikus, näiteks luhtunud jääkarud või hübriidid saarel.

Näib, et ka Alaska ranniku lähedal asuvatel saartel elavatel pruunkarudel on jääkarude esivanemad.

2014. aastal avaldatud uuringust leiti ka ahvatlevaid geneetilisi tõendeid selle kohta, et Himaalaja mägedes, mis asuvad Arktikast kaugel, võivad karud pärineda jääkarudest. See ainulaadne pärand oleks võinud toota karusid, kes näevad välja ja käituvad pisut erinevalt selles piirkonnas tavaliselt elavatest pruunkarudest, ehkki madalamal kõrgusel. Ja need kummalised kõrgmäestiku karud võivad olla Yeti legendi päritolu, spekuleerivad uuringu läbi viinud teadlased.

Karude kohtumine

Mis juhtub, kui valged ja pruunid karud kokku tulevad, on raske vastata, kuna seda esineb harva.

Suvel tulevad jääkarud maale ja mõnes Kanada Arktika piirkonnas on täheldatud pruunkaru karjajääl ringi rändamas. Kuid üldiselt elavad nad eraldi elupaikades ning jääkarude ja pruunkarude paaritumist on registreeritud vähe.

Seda võib aga juhtuda sagedamini, kui jääkaru looduslikus elupaigas sulab, sundides rohkem karusid kaldale ja pikemaks ajaks.

Siiani on vaid üks loodusest tuntud hübriid jää- ja pruunkaru. 2006. aasta aprillis tulistas jahimees Nelson Headis Kanada lõunaosas Banksi saare lõunaosas Kanada saarestikus kummalise välimusega karu. Selle geene uurides selgus, et see on pruun-jääkaru-hübriid.

Loomaaedadest on teada veel täpselt 17, jääkarudele sündinud karude ja aedikutes koos hoitud pruunkarude tulemus, kes hiljem paarusid. Ja teadlased on uurinud nende hübriidkarude omadusi.

Nad leidsid, et jääpruunkaru hübriidid pärisid mõlemalt vanemalt tunnused. Hübriididel on nähtavad sabad, nagu jääkarudel, samas kui pruunkarude omad on vaevu nähtavad. Neil on pikemad kaelad, mis on iseloomulikumad jääkarudele, kuid neil on ka väikesed pruunide karusid meenutavad õlavarred.

Nad pärisid ka segatud jooni. Näiteks jäävad nad üldsuuruse poolest suurema jääkaru ja väiksema pruunkaru vahele. Nende pea suurus ja kuju on paksema asetusega pruunkaru ja sihvakama peaga jääkaru vahepealne.

Karude jalad on samuti intrigeeriv segu. Hübriidide jalatallad on osaliselt karvadega kaetud. Jääkaru jalad on jääga isoleerimiseks kaetud karvadega, samas kui pruunkarudel on karvutu tald ja selgelt nähtavad varbad.

Kuid kõige intrigeerivam on karude juuksed.

Pruunkaru karva vars on ristlõikega vaadatuna kas tahke või täis väikesi õõnsusi, olenevalt sellest, kus karv on.

Jääkaru karv on peaaegu täielikult õõnes, tuumas on suured tühjad piirkonnad. Hübriidide juuksed olid osaliselt õõnsad.

Käitumuslikult on kahel hübriidil jääkarudega palju ühist.

Nende karude olemasolu tõestab, et läheduses asuvad jääkarud ja pruunkarud võivad paarituda ja saavad.

Veelgi enam, lisaks funktsioonide kombinatsioonile on nad ka viljakad.

Selle esinemise tõenäosus võib olla väike, kuid see suurendab võimalust, et tulevikus võib soojem maailm, kus on vähem merejää, jää- ja pruunkaru, siiski järjekindlalt paljuneda.

See võib luua uue hübriidliigi või jääkarud ja pruunkarud võivad uuesti ühineda, parandades lõhe, mis viis kõigepealt jääkarude päritoluni.


KidZone loomade faktid Jääkaru

Ligikaudne ülemaailmne talv
jääkarude levik (helehall).
Jääkarud on levinud enamikus
põhjapoolkera jääga kaetud mered.

Jääkaru või meri/jääkaru on maailma suurimad kiskjad. Neid võib leida Articist, USAst (Alaska), Kanadast, Venemaalt, Taanist (Gröönimaa) ja Norrast. Kõik need riigid kas keelasid jahipidamise või kehtestasid reeglid selle kohta, kui palju jääkarusid võib oma piirides küttida. Need reeglid aitavad jääkarude populatsiooni stabiilsena hoida. Tänapäeval rändab Arktikas 25 000 kuni 40 000 jääkaru.

Pane tähele: Sellel lehel olevad fotod on pärit lõikepilte sisaldavatelt CD -plaatidelt, mis võimaldavad neid kasutada hariduslikel veebisaitidel ja kooliprojektides, või on need lisatud vaatajate poolt.
Saate seda kõike vabalt kasutada raamatute aruannetes või isiklikul veebisaidil.

Umbes nelja -viieaastaselt võib emane jääkaru hakata lapsi saama. Tavaliselt on neil ainult kaks poega ja need lapsed on koopas, mille nad kaevasid suuresse lumesajusse. Nad jäävad sinna üle talve ja tulevad kevadel koos imikutega välja.

Imikud on sündides palju väiksemad kui inimlapsed. Nad on roti suurused ja kaaluvad veidi üle kilo. Kui neil on palju toitu, võivad nad aastaga täiskasvanuks saada.

Paar jääkarupoegi.
foto autor: USA kala ja elusloodus

Isased jääkarud võivad kasvada 10 jala kõrguseks ja kaaluda üle 1400 naela. Emased ulatuvad seitsme jalga ja kaaluvad 650 naela. Looduses elavad jääkarud kuni 25 -aastaseks.

Vaatamata sellele, mida me arvame, pole jääkaru karusnahk valge. Iga karv on selge õõnes toru. Jääkarud näevad välja valged, sest iga õõnes karv peegeldab valgust. Päikeselistel päevadel püüab see päikese infrapunakuumuse kinni ja hoiab karu soojas temperatuuril 98 ° F (kui nad puhkavad).

Jääkaru karusnahk on õline ja vetthülgav. Karvad ei muutu märjaks, võimaldades jääkarudel kergesti loksutada vett ja jääd, mis võivad pärast ujumist tekkida.

Karusnaha all on jääkaru nahk tegelikult must - must nahk imab päikese soojust ja aitab neil soojas püsida.

Jääkarudel on ka naha all 4 -tolline rasvakiht. See hoiab ära nende soojuse kaotamise. Tegelikult, kui vaatate jääkaru infrapunakaameraga, on nad üsna nähtamatud (teisisõnu, nad ei eralda soojust!)

Väikseim jalapadi on esirada
ja suurem on tagarada.

Jääkarudel on laiad esikäpad koos kergelt vöödiliste varvastega, mis aitavad neil ujuda. Nad aerutavad esijalgadega ja tüürivad tagajalgadega. Karedate pindadega käpapadjandid aitavad vältida jääkarude jääl libisemist.

On teada, et jääkarud ujuvad sirgelt 100 miili (161 kilomeetrit).

Jääkarud söövad peamiselt hülgeid. Sageli puhkavad nad vaikselt hülge hingamisava juures jääs, oodates vees oleva hülge pinnale ilmumist. Kui tihend tuleb üles, tõmbab karu vedru ja uputab oma sakilised hambad hülge pähe.

Neil on spetsiaalne maks, mis võimaldab neil töödelda kogu hülgerasva, mida nad söövad - hülged talletavad oma mullidesse palju A -vitamiini, mis võimaldab neil ellu jääda ja kiiresti kasvada. Jääkaru maks sisaldab 10 korda rohkem A -vitamiini kui ükski teine ​​loom maa peal - nende maks on arenenud, võimaldades neil töödelda ja süüa kogu hülgepulbrit, mida nad vajavad, et ellu jääda.

Mõnikord varitseb jääkaru oma saaki. See võib näha hüljest, mis asub tema hingamisava lähedal ja liigub aeglaselt selle poole, seejärel laadida, hammustada pead või haarata massiivsete küünistega. Jääkaru võib jahti pidada ka jää all ujudes.

Inimesed on jääkarud ainult kiskjad. Beebi jääkarud nälgivad sageli. Tegelikult ei ela 70 protsenti kolmanda sünnipäevani. Mõnikord on hülgeid raske leida, eriti suvel, kui jää on sulanud. Kogu Arktikas liigub inimene naftat ja kivisütt kaevandama ning jääkarul on vähem ruumi elada. Õlireostus võib olla väga ohtlik. Karu, kelle karvkattel on õli, ei suuda oma kehatemperatuuri korralikult reguleerida. Kui karu sööb õli hooldamise ajal, võib see surra.

Inimeste põhjustatud reostus on samuti surmapõhjus. Toiduahela igas etapis kontsentreeruvad saasteained rohkem. Lõpuks, kui jääkaru hülge ära sööb ja see võib olla surmav.

Jääkarusid peetakse mereimetajateks - nagu hülgeid, vaalasid ja delfiine. Kuigi jääkarud on sugukonnad pruunkaruga, on nad aja jooksul arenenud elama Põhja -Arktika külmas kliimas. Nende populatsioon väheneb ja neid peetakse haavatavateks ja liikideks.


foto autor: USA kala ja elusloodus

Jääkarude kaitsmine ei ole lihtsalt kena olemine. Nende keha on väga erinev kui enamikul imetajatel - nad on võimelised töötlema suures koguses rasva (hülgepulber) ning on võimelised aasta jooksul kaotama ja kaalus juurde võtma, põhjustamata stressist tingitud terviseprobleeme. Teadlased uurivad neid, et näha, kas nad suudavad anda võtme inimeste haigustele, nagu diabeet ja südamehaigused!


Soovitatav lugemine

Arktika kliimamuutus

See, mis juhtub Arktikas, ei jää Arktikasse. Arktika soojeneb kiiremini kui ükski teine ​​Maa piirkond ja maailm tunneb selle mõju juba praegu.

Kogukonnad

WWF teeb koostööd kogukondadega kogu Arktikas, et aidata neil toime tulla kliimamuutuste mõjudega, toetada uuringuid ja tuua põhjamaised lood ülemaailmsesse publikusse.

Hankige värskendusi WWF Arktika programmist

Tuleviku loomine, kus inimesed elavad loodusega kooskõlas.

Twitter Youtube

© 2021 WWF - Maailma Looduse Fond © 1986 Panda Sümbol WWF - Maailma Looduse Fond (endine Maailma Looduse Fond) ® „WWF” on WWF registreeritud kaubamärk
saidi poolt biome creative


Nahk, kõrvad ja saba: soe

Soojuse hoidmiseks on jääkarudel musta nahaga paks rasvakiht, mis võib ulatuda kuni 11,4 sentimeetrini (4,49 tolli).

Vees loodavad nad rohkem oma rasvakihile, et soe märg karusnahk oleks halb isolaator. Sellepärast ei taha karukesed kevadel noorte poegadega ujuda - poegadel pole lihtsalt piisavalt rasva.

Nende nahk pole ainus asi, mis neid soojendab - kõrvad on väikesed ja ümarad ning saba lühike ja kompaktne, et säästa võimalikult palju soojust.


Looduslugu

Ursiidid on peamiselt põhjapoolse parasvöötme loomad ja neid leidub kaugemal põhjas kui ükski teine ​​imetaja. Põhjapoolset rebast leidub maismaal põhja pool, kuid jääkaru liigub regulaarselt merejääl sadade kilomeetrite kaugusel kaldast. Aafrikas ja Austraalias puuduvad karud täielikult. Lõuna -Ameerika Andide mägede prillikaru on ainus liik, kes elab ekvaatorist lõuna pool.

Kuigi karud on välimuselt kohmakad, võivad nad üllatavalt kiiresti liikuda isegi läbi tiheda katte, mis takistaks tõsiselt inimest või hobust. Nende nägemis- ja kuulmismeel on aga halvasti arenenud ning enamik jahti käib lõhna järgi. Mõned, näiteks mustad ja prillikarud, on tugevad ronijad ja kõik on tugevad ujujad, eriti jääkaru. Karud ei suhtle üldiselt heli järgi ja on tavaliselt vaiksed, kuid nad röögivad söötmise ajal, kui mõni teine ​​karu või inimene on neile väljakutse esitanud ja kui nad võistlevad kaaslaste pärast.

Välja arvatud lihasööja jääkaru ja taimetoitlane hiidpanda, on ursiidid kõigesööjad, kes tarbivad palju esemeid, mis tunduvad nii suurte loomade jaoks väikesed. Süüakse sipelgaid, mesilasi, puude seemneid, juuri, pähkleid, marju, putukate vastseid, näiteks võrseid ja isegi õrna koerahambalist. Paljud karud naudivad mett ja seetõttu nimetatakse päikesekaru mõnikord ka “meekaruks”. Karude saagiks on närilised, kalad, hirved, sead ja hülged. Grizzlies (pruunkaru Põhja -Ameerika alamliik, Ursus arctos) on tuntud oskusliku kalapüügi poolest lõhe kudemisjooksul. Jääkaru toitumise määrab Arktika keskkond, kuna selle vahemikus kasvab vähe taimestikku. Aasia laisk karu (Melursus ursinus) rõõmustab eriti termiidipesade ründamises ja hävitamises, lehterjasarnaste huultega termiitide ja vastsete imemises. Hiiglaslikul pandal on esijalgade spetsiaalne luumoodustus, mis toimib kuuenda numbrina ja on vastupidine ülejäänud viiele ning on seega kasulik bambuse käsitsemisel.

Enamik karusid, sealhulgas Ameerika ja Aasia mustad karud (Ursus americanus ja U. thibetanus), sööge enne söögikohta sisenemist suures koguses toitu, et talvel sügavalt magada. The polar bear digs a den in the snow, whereas grizzlies build large mounds of dirt in front of their dens. Bears, however, lack the physiological characteristics (lower heart rate, body temperature, breathing rate, and blood pressure) exhibited by animals that truly hibernate.

Male polar bears sometimes aggregate otherwise bears are solitary, except during the mating season. Then they tend to congregate, pair off, and mate in seclusion. The male leaves the female soon after mating and plays no role in raising the young. Gestation periods vary, the fertilized egg remaining dormant in the uterus ( delayed implantation), which ensures the birth of young while the female is in the winter den and guarantees that the cubs will emerge from the den in the spring, when food is abundant. Ursids breed once per year at most, and many bears breed only every two to four years. The breeding season is usually in late spring or early summer. Delayed implantation results in most births occurring in January or February. Newborn bears weigh about half a kilogram (one pound) and are about 23 cm (9 inches) long from the nose to the tip of the short tail. Twins are most common in bears, but up to five young may be produced. The cubs nurse for a few months and stay with the female until the next breeding (about a year and a half or more after birth). Most young, however, can get along on their own by about six months of age. Bears reach breeding condition at three and a half to six years of age, males usually maturing later than females. Longevity of bears in the wild ranges from 15 to 30 years, but in captivity they can live considerably longer.

Because of their large size, bears have few natural enemies in the wild. Most mortality occurs because of hunting by humans. On occasion, bears that fail to accumulate enough fat to last throughout the winter may die of starvation. Young bears are more vulnerable to predation because of their smaller size and thus may be killed by other carnivores such as wolves or cougars but most importantly by other bears, especially males. For this reason, females with cubs are highly protective of their young in the vicinity of males.

Home ranges occupied by individual bears vary in size depending on the abundance of food, and larger areas are used when food is in short supply. Although highly variable among geographic areas and even among seasons, American black bears roam areas of 40 to 200 square km (15 to 77 square miles), grizzlies about 300–700 square km. Some polar bears trek across ranges of more than 125,000 square km (48,000 square miles).


Animal Facts: Polar bear

The polar bear's Latin name, ursus maritimus, means “sea bear.” It is the only bear that is considered a marine mammal because it depends upon the marine environment for survival. It is the largest land carnivore in North America. Its long body, neck and skull distinguish it from other types of bears.

The polar bear is well adapted to life in the extremes of the Arctic. Its distinctive white coat acts as camouflage in the snow and ice. That’s important for polar bears as it makes them hard to see when they are stalking seals or trying to hide from hunters. Meanwhile, the soles of the polar bear's feet have small bumps and cavities. These provide suction to prevent the bear from slipping on the icy terrain.

Polar bears spend most of their lives on sea ice, which they use as a platform to hunt their favorite food: ringed seals. A keen sense of smell is key to the polar bear’s success as a hunter, and these bears can detect a seal's breathing hole in the ice from up to a kilometre away.

In Canada, polar bears can be found from James Bay to northern Ellesmere Island, and from Labrador to the Alaskan border. Churchill, Manitoba, on the western coast of Hudson Bay, is one of the three largest polar bear maternity denning areas in the world. Canada is one of five "polar bear nations," along with the United States (Alaska), Russia, Denmark (Greenland) and Norway.


Vaata videot: 50 Meetrit Raudteest - 50 Meters From The Rails Tallinn Aruküla